Simply super Swedish salmon

31 maggio, 2010 ,

Swedish cuisine is simple and healthy. It is the Swedes who invented the “smörgåsbord”, that famous buffet of hot and cold dishes that are laid out on a large table, ideal for feeding visitors at the end of a long journey.

In summer, as in winter, the Gravad Lax (raw salmon marinated in salt and sugar) is a permanent fixture at every table. Its preparation is incredibly simple. Just make sure that you use very fresh and high quality salmon. The result will be delicious and you’ll tank up on Omega-3!

Try our recipe for “Gravad Lax”‘

Gravad lax

Gravad lax

Originally published in the Journal de Montréal on August 5, 2006.

Autori

Cinzia Cuneo
Italiana di nascita e canadese d'adozione, Cinzia ha deciso di coniugare le sue competenze professionali e la sua passione per la buona tavola sviluppando un servizio per aiutare i numerosi «aventi bisogno» a riprendere il controllo della loro alimentazione. Così è nata SOSCuisine. Ingegnere di formazione al Politecnico di Torino, Cinzia ha conseguito un Master's Degree in scienze applicate all'École Polytechnique de Montréal.

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